Lietuvių kalbos egzaminas: kaip rašyti samprotavimo ir literatūrinį rašinį? (Dvyliktokams)

Vaizdo pamokoje-paskaitoje sužinosite, koks yra valstybinis lietuvių kalbos brandos egzaminas ir kaip sėkmingai parašyti samprotavimo arba literatūrinį rašinį. Įraše pateikiama ne tik teorija, bet ir pavyzdžiai, daug dėmesio skiriama svarbiausiam rašinio dėstymo pastraipos elementui tezei. Apie viską išgirskite tiesiai iš mokytojo, kurio mokiniai praėjusiais metais iš egzamino gavo net penkis šimtukus!

Vaizdo pamokos turinys:

  • Valstybinis brandos egzaminas: bendri dalykai ir statistika
  • Valstybinio brandos egzamino užduotis: samprotavimo arba literatūrinis rašinys
  • Samprotavimo rašinio struktūra
  • Literatūrinio rašinio struktūra
  • Kaip įterpti literatūrinį kontekstą?
  • Kaip įterpti kultūrinį kontekstą?
  • Tezių formulavimas (!!!)
  • Bendras rašinio sumanymas

Nuo šiol populiariausią (daugiau nei 20000 peržiūrų per metus) ir bene geriausiai mokinių bei mokytojų vertinamą vaizdo pamoką apie egzamino rašinių ypatumus rasite lietuvių kalbos mokytojo „Contribee“ puslapyje (spauskite čia). Pasirinkę planą BINKIS pamoką galėsite žiūrėti neribotą kartų skaičių, be to, galėsite atsisiųsti mokytojo parengtas egzamino rašinių atmintines su gerai įvertintais pavyzdžiais!

Vaizdo pamokos ištrauką žiūrėkite čia.


Norite geriau suprasti literatūrą? Skaitykite „Mokytoją“! Viena populiariausių 2023 metų knygų skirta ne tik pedagogams, bet ir vyresniųjų klasių mokiniams, jų tėvams bei kitiems suaugusiesiems. Tai neįprasto žanro grožinis kūrinys apie jauną žmogų, nusprendusį išbandyti save mokykloje. Įkvepiančią istoriją papildo literatūros, dailės ir kino kūrinių analizės, o „Privalomas neprivalomų knygų sąrašas“ padeda atrasti laiko patikrintus lietuvių ir užsienio autorių tekstus, kviečia tęsti literatūrinę kelionę savarankiškai. Jau šešių papildomų leidimų sulaukusi knyga „Mokytojas“ padės pamilti literatūrą ir atskleis nepagražintą darbo mokykloje realybę.

Kūrinį galite įsigyti knygynuose ir didžiuosiuose prekybos centruose, bet pigiausia užsisakyti internetu.

2 mintys apie “Lietuvių kalbos egzaminas: kaip rašyti samprotavimo ir literatūrinį rašinį? (Dvyliktokams)

Parašykite komentarą